Tjänster

Vi erbjuder naprapatbehandlingar i ett gott läge i Stockholm. Hos oss kan du komma för att lindra besvär i exempelvis rygg och nacke. Våra medarbetare är certifierade och arbetar med omsorg och kvalitet som grund.

Våra metoder

Under en naprapatbehandling kombineras flera metoder. Det som särskiljer naprapater från till exempel kiropraktorer, är att vi i hög utsträckning jobbar med mjukdelstekniker. Det innebär att vi jobbar mycket med muskler och bindväv, och inte bara ledmanipulation. Nedan kan du läsa mer om de metoder som används.

Manipulation

Manipulation är en grundläggande arbetsmetod för en naprapat. Det innebär i korthet att man med olika grepp normaliserar rörlighet och funktion i leder med speciella handgrepp och rörelser. Greppen är snabba och utförs med litet rörelseutslag och så lite kraft som är möjligt.

Stretching

Våra naprapater använder stretching eller muskeltöjning för att återställa funktion och spänningstillstånd i musklerna. Det är en metod som gör reducerar smärta och som gör att du får rörligheten tillbaka. Muskeltöjning används till exempel vid akuta ryggskott för att lindra eventuell funktionsnedsättning. Det kan även användas vid exempelvis knäsmärtor och tennisarmbåge.

Massage

En massage kan effektivt lindra vissa besvär. Naprapaten masserar bindväv och muskler för att bland annat öka blodcirkulation och minska muskelspänning. Det här används i hög utsträckning för smärtlindring. Dessutom är det behagligt medan det utförs.

Träningsråd

Våra naprapater fäster stor vikt vid att dina symptom inte ska återkomma. Ett sätt förebygga många besvär är träning, och det är viktigt att man tränar på rätt sätt. Beroende på diagnos kan råd ges om till exempel stretching, konditionsträning eller styrketräning. Naprapaten ger även råd om ergonomi, och vad patienten kan göra i vardagen för att förebygga att besvären återkommer. Vi kan erbjuda arbetsplatsanalyser, om det finns skäl att tro att det kan hjälpa dig framöver.

Hjälpmedel och tillbehör

Ibland kan behandlingen gynnas av vissa fysikaliska hjälpmedel. Det kan till exempel handla om laser, TENS, stötvågsbehandling eller värmebehandling som används som redskap i syfte att effektivisera behandlingen.

Mobilisering

Mobilisering är en viktig metod inom naprapati, och egentligen också det som skiljer oss från andra yrkesgrupper. Här tar man mycket lednära och specifika handgrepp som man utför långsamt (till skillnad från manipulationsmetoden). Syftet med mobiliseringen är att återställa muskelfunktionalitet samt normalisera rörlighet – precis som med manipulationen.

När bör man gå till en naprapat?

Det finns många besvär som kan lindras av att gå till en naprapat. Några exempel på det ryggont, stelhet i nacke, huvudvärk, tennisarmbåge, knäsmärtor, axelsmärtor och fotledsstukning.

Många patienter blir bättre av bara en eller två behandlingar, men vanligtvis krävs det ungefär tre eller fyra. För lite svårare besvär kan man behöva gå regelbundet över en längre tid, till exempel en gång i månaden i något år. Det varierar väldigt mycket och beror på vad du söker för, helt enkelt. Det är vanligt att det tar längre tid och fler behandlingar ju längre du har haft besvären.

Att återställa kroppens funktion och reducera smärta är något som kan behöva göras flera gånger i livet. Vi tycker i alla fall att det är bra investering i hälsan att besöka vår klinik i Stockholm.